Majtényi László korábbi államfőjelölt rasszista húrokat pendítve kommentálta Magyarország első téli olimpiai aranyérmét.

Az egykori adatvédelmi biztos, ORTT-elnök vérbeli balliberális módjára képtelen volt osztozni a magyar nemzet örömében. A férfi gyorskorcsolyaváltó győzelmét imígyen kommentálta Facebook-oldalán:

Két migráns olimpiai aranyat nyert Magyarországnak. Köszönjük.

Kezdjük ott, hogy a magyar csapatnak négy tagja volt: Burján Csaba, Knoch Viktor, Liu Shaoang és Liu Shaolin Sándor. Másrészt hogy jön Majtényi László ahhoz, hogy sportolóink magyarságát megkérdőjelezze? Mi ez, ha nem rasszizmus? Majtényi kirohanása ráadásul még a tényeket is nélkülözi: a Liu testvérek édesanyja ugyanis magyar, és mindketten Magyarországon születtek, itt nőttek fel. 

(Időközben a jogtudós eltakarította Facebook-oldaláról a nyilvános bejegyzést, de mi időben lementettük – szerk.)

Majtényi gyomorforgató bejegyzése tökéletes látleletet ad a mindenkori magyar baloldalról: ha hazai sikerről van szó, mindig akad köztük olyan, aki megpróbálja elrontani az örömünket. Emlékezetes volt Farkasházy Tivadar néhány évvel ezelőtti vallomása, amikor is a humortalan humorista Kálmán Olgának mondta el: mindig boldoggá teszi, amikor kikap a magyar válogatott, mert ez is mutatja Orbán Viktornak a labdarúgással kapcsolatos elhibázott politikáját.

Mint ismeretes, Burján Csaba, Knoch Viktor, Liu Shaoang és Liu Shaolin Sándor alkotta magyar csapat fantasztikus versenyzéssel aranyérmet szerzett a phjongcshangi téli olimpián csütörtökön. Ez Magyarország első téli olimpiai aranyérme, a fiúk sporttörténelmet írtak. 

EN