Hirdetés

Eddig több mint egymillió ember menekült el Ukrajnából a környező országokba, Magyarországra több mint 140 ezren érkeztek.
A közmédia rendkívüli műsorában azt mutatják be, ki hogyan tud segíteni a bajbajutott embereknek.

Mint a műsorban elhangzott, a civil szervezetek, magánszemélyek, cégek mellett művészek, sportolók tudósok és szurkolók fogtak össze, hogy segítséget nyújtsanak a bajbajutottaknak.

A Foxpost csomagküldő szolgálat például díjmenetesen segít eljuttatni a segélycsomagokat az Ökumenikus Segélyszervezet számára. Az E-On pedig 50-50 millió forinttal támogatta a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet munkáját.

A műsorban Böjte Csaba ferences rendi szerzetes, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója elmondta, hogy 25 kárpátaljai menekültet fogadtak be Csobánkán, emellett Székesfehérváron is el tudnak szállásolni bajbajutott embereket. A Videoton 20 millió forinttal járul hozzá a Dévai Szent Ferenc Alapítványon keresztül az Ukrajnából menekülők megsegítéséhez – hangzott el.

Korábban írtuk

A műsor vendége volt Devich Márton, a Magyar Rádió Művészeti Együtteseinek vezetője, aki beszámolt arról, hogy a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara koncertet ad Vajda Gergely vezényletével március 16-án a Zeneakadémia Nagytermében. A zenészek a hangverseny teljes bevételét a Híd Kárpátaljáért program számára ajánlják fel.

A Magyar Tudományos Akadémia is részt vesz a segítségnyújtásban, néhány nappal ezelőtt támogatási programot indított a lakóhelyüket elhagyni kényszerülő ukrajnai tudósok és családtagjaik biztonsága érdekében.

A műsorban kiemelték: minden kicsi segítség számít. Él a nemzeti adományvonal, a 1357-es szám tárcsázásával vagy az erre a számra küldött sms-el 500 forinttal lehet támogatni a háború elől menekülőket.

A jótékonysági akciókról minden információ megtalálható ezen az oldalon.