A Magyar Idők szúrta ki az Index csütörtökön Robbannak a német menekültválság rejtett aknái címmel megjelent cikkét, amely tökéletesen ellentmond a választás előtt négy nappal megjelent Nem lett veszélyesebb hely a migránsoktól Nyugat-Európa című cikknek.

Fotó: Ripost, szerk.

Simicska Lajos hírportáljának következetességét jól mutatja ennek a két cikknek az ellentmondásossága. Emlékezetes, amikor a balliberális hírportálok, köztük az Index is kifogásolta Szijjártó Péter BBC-nek adott interjúját, amiért a külügyminiszter az Egyesült Királyságban található no-go-zónákról beszélt, amelyekről korábban a BBC is készített dokumentumfilmet. Az Index egy másik, 2016-ban megjelent cikke képzelgésnek tartja a no-go-zónákat: „Újra előkerültek a kormány Nyugat-Európába képzelt no-go zónái”.

Ezzel szemben az Index mára belátta, hogy valóban hordoz veszélyeket a migráció, és május 24-ei cikkében egy no-go-zónáról ír, amit nem is rejt véka alá:

Ezt az esseni negyedet vagy a német sajtó által is no-go zónának, részben törvényen kívüli területnek nevezett Duisburg-Marxloh városrészt most az ellenőrizetlen bevándorlás és a párhuzamos társadalom igazi rossz példájaként emlegetik, ami jól mutatja ennek a folyamatnak a hosszú távú negatív következményeit.

A migránsválság felszínre kerülő problémáit taglaló írás szerint:

A város [Essen] északi része libanoni klánokhoz kötődő, szervezett bűnözői csoportok irányítása alatt áll, és az itt zajló folyamatokra csak részben van rálátása a német hatóságoknak. Többször előfordult, hogy a rivális klánok tagjai az utcán csaptak össze egymással, amibe a rendőrség alig tudott beavatkozni.

Hogyan lehetséges, hogy egyazon hírportálon másfél hónap különbséggel jelenik meg ez a cikk, és az, amelyik szerint „nem látszik a gyilkossági statisztikából, hogy Nyugat-Európa veszélyesebb hellyé vált volna az elmúlt években a migráció miatt”…