A baloldal miniszterelnök-jelöltje továbbra is vállalhatatlan stílusban sértegeti a vidékieket, jól látható mostanra, hogy a szavazótábor összefogására tett ígéretét Márki-Zay Péter a saját stílusa miatt nem fogja tudni beváltani – írja a Magyar Hírlap.

Hirdetés

Márki Zay Péterről újabb vállalhatatlan videó látott napvilágot. A Drót.info szerint a baloldal miniszterelnök-jelöltje tavaly decem­berben marcali fórumán is tett megdöbbentő kijelentéseket.

Sztoriként elmesélte egy aktivistája történetét: „Olvastam kommentben, hogy Miskolc és Budapest között ingázik, elhatározta, hogy minden alkalommal kinyomtat 200–300 Nyomtass te is! kiadványt, és beszór egy-egy falut, és ott beszél az emberekkel, hogy reggel tíz órakor egy faluban – azt mondja, hogy – kevés józan emberrel találkozott, de azok közül, aki nem agymosott volt, és lehetett vele egyáltalán beszélni, azok közül kettőt-hármat átállított.”

Emlékezetes, Márki-Zay Péter máskor a falusi embereket tudatlannak, ostobának nevezte, szerinte a vidéki jobboldali emberek egy keresztrejtvényt sem tudnak megfejteni, annyira buták. A baloldal jelöltje nem válogatja meg a szavait, ha a vidékieket kell gyalázni, szinte hetente használ válogatott jelzőket: „bunkó”, „tudatlan, ostoba”.

Korábban írtuk

Márki-Zay Péter a migráció kapcsán fogalmazott úgy, hogy „szerencsétlen, megtévesztett, tájékozatlan vagy ostoba emberek” szavaznak a Fideszre, akik jellemzően vidékiek. Szavai szerint ugyanis a kormánypártok „telepítenek be migránsokat”. Amikor azonban erről beszélt, akkor egy 2019-es adatot idézett, amely szerint abban az évben több mint 50 ezer külföldi telepedett le hazánkban – csakhogy a szóban forgó emberek többsége külhoni magyar, a többiek között pedig sok az uniós állampolgár, akik szabadon mozoghatnak az EU országai között. A baloldal jelöltje tehát migránsoknak nevezte a külhoni magyarokat.

A teljes cikk elolvasható a Magyar Hírlap oldalán, IDE kattintva!