Márki-Zay Péter nemrég Twitter-oldalán biztosította arról az ukrán elnököt, hogy mellette áll, és már várja a napot, amikor végre személyesen tudnak találkozni a Duna partján, hogy elbeszélgethessenek Európáról és a két ország békés együttéléséről.

Hirdetés

Már eddig is fennállt a gyanú, hogy a baloldal háttértárgyalásokat folytat Ukrajnával, most viszont mindezt Zaránd Péter, az Egységben Magyarországért kampányfőnöke is beismerte. Zaránd Péter a Telexnek azt mondta, Márki-Zay háttértágyalása nem jelent biztonsági kockázatot a magyar emberek számára – olvasható az Origo cikkében.

Zaránd Péter ezzel a kijelentésével beismerte, hogy a baloldal folytat megbeszéléseket az ukránokkal.

Arról állapodhattak meg, hogy a baloldal esetleges győzelme esetén azonnal megindulna a fegyverek szállítása Magyarországról Ukrajnába, valamint minden olyan szankciót is megszavaznának, amelyek az energetikai szektorra vonatkoznak, ez pedig elszabadítaná az energiaárakat.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter korábban Facebook-oldalán reagált az újabb baloldali háborús kísérletre.

„Márki-Zay Péter Twitter-üzenetéből, amelyet Ukrajna elnökének küldött, világosan látszik: megegyeztek, hogyha a baloldal nyerne, ha a baloldal kormányozna, akkor azonnal megszavaznák a földgáz- és kőolajszállításra vonatkozó szankciókat, és azonnal megkezdenék a fegyverszállítást. Ez rendkívüli veszéllyel járna Magyarországra nézve”

– húzta alá Szijjártó Péter.

Az Origo cikkét IDE KATTINTVA olvashatják.

Korábban írtuk