Fotó: képernyőkép, Facebook
Hirdetés

Márki-Zay már az első kérdésre adott válaszban elszólta magát:

Nem véletlen egybeesés, hogy éppen most támogattak szervezeteket vagy éppen a magyar választások apropóján alakult meg az Action for Democracy

– mondta.

A bukott baloldali miniszterelnök-jelölt kijelentése azért leleplező, mert a Korányi Dávid vezette Action for Democracy és magyarországi baloldali politikusok is folyamatosan azt próbálták meg elhitetni az emberekkel, hogy a pénznek semmi köze nem volt a választáshoz. Korábban Márki-Zay is arról beszélt, hogy nem a választási kampányt, hanem az MMM „tájékoztató kampányát” támogatták ezzel. Most maga ismerte be, hogy nem így volt.

Márki-Zay az elmúlt napokban azzal is lelepleződött, hogy kiderült, nem igaz, hogy a pénzért cserébe nem kértek semmit. Amikor a riporter szembesítette azza, hogy egy aláírt dokumentum van a baloldal vállalásairól, amely megegyezik azzal, amit aztán a választási kampányban mondtak, Márki-Zay megdöbbentően cinikus választ adott:

(ezt) nem kérték, kínáltuk!

Fotó: Korányi Dávid Instagram-oldala

Az interjú leleplező része volt az is, amikor Márki-Zay elárulta, hogy Korányi Dáviddal 2019-ben találkozott először New Yorkban, amikor Kész Zoltánnal amerikai demokrata körökhöz mentek ki. Nyilván nem véletlen, hogy „valakik” ekkor mutatták be őket egymásnak.

(A cikk eredetileg az Origón jelent meg, azt IDE KATTINTVA érhetik el.)

Korábban írtuk