Fotó: shutterstock.com/Marina Linchevska (illusztráció)
Hirdetés

A Media Research Center Business nevű szervezet elemzést készített arról, hogy Soros Györgynek, a magyar származású amerikai üzletembernek milyen kapcsolati hálója van a nemzetközi nyilvánosság médiumai felé – írja a Daily Caller.

A tanulmány szerint Soros 253 médiummal van kapcsolatban szerte a világ körül, és ennek segítségével minden kontinensen alakítani tudja a közvéleményt annak céljából, hogy sok millió dollárból működő hálózata terjeszteni tudja a nyílt társadalom ideológiáját.

„A globális médiahálózata masszív, 253 híroldal és aktivista oldal kap finanszírozást Soros György filantróp hálózatán keresztül. Ezek a csoportok nagy hatalommal rendelkeznek az információk fölött a nemzetközi politikában” – fogalmaznak a jelentés készítői.

Néhány példát is felsorolnak: az ismert Project Syndicate nevű oldal, amit a világ véleményoldalának is neveznek, s amin maga Soros is megjelentet véleménycikkeket, 2016 és 2020 között több mint másfél millió dollárt kapott. Az újságírókat képző Poynter Institute közel 500 ezer dollárt kapott ezen időszak alatt, hogy a nemzetközi tényellenőrző hálózatát működtesse.

Korábban írtuk

A Free Press, az openDemocracy és a Media Democracy Fund nevű szervezetek és alapok is támogatást kaptak Soroséktól.

Az amerikai közszolgálati médiumnak számító National Public Radio (NPR) 600 ezer dollárt kapott Soroséktól 2016-ban.

A Media Research Center Business azt ígéri: további elemzésekben fog beszámolni a pénz útjáról Soros hálózatában.

A tanulmányról beszámoló Daily Caller a fent nevezett szervezeteket mind megkereste az ügyben, de a cikk megjelenéséig nem reagáltak az érdeklődésre, foglalta össze a Mandiner.