Hirdetés

Kanász-Nagy Máté (LMP) emlékeztetett arra, hogy Orbán Viktor miniszterelnök 2020-ban azt ígérte, felszámolják az illegális hulladéklerakókat, de ez nem történt meg. A Pest vármegyei Dány közelében lévő, „elképesztő méretű” illegális hulladéklerakóra hívta fel a figyelmet, amelynek felszámolásához szerinte hatósági segítségre van szükség. Azt firtatta, hogyan segíti a kormány a hulladéklerakó felszámolását.

Koncz Zsófia, az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára közölte, a 2020-ban indult klíma- és természetvédelmi akcióterv keretében elindult a Tisztítsuk meg az országot program. A program révén közel 500 ezer tonna szemetet gyűjtöttek össze – jegyezte meg.

A dányi illegális hulladékról közölte, a helyi jegyző januári bejelentését követően a kormányhivatal megállapította, hogy több mint ezer köbméter hulladékot helyeztek el az ingatlanon. A hatóság felszólította a tulajdonost a hulladék elszállítására, ennek határideje április 16., ha az elszállítás nem történik meg, akkor a hatóságnak kötelessége erről gondoskodni – részletezte. Közölte, az ügy miatt rendőrségi nyomozás is folyik.

Korábban írtuk