Fotó: MTI/Kovács Tamás
Budapest, 2020. szeptember 25. A megújult I. kerületi Szent Gellért Katolikus Általános Iskola és Gimnázium bejárata az átadóünnepség napján, 2020. szeptember 25-én. Egymilliárd 270 millió forintból felújították és új épületszárnnyal bõvítették a budapesti egyházi iskolát. MTI/Kovács Tamás
Hirdetés

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára köszöntőjében kiemelte: nagy szükség van az egyház iskolákra, köztük a Szent Gellért Iskolára is.

Az államtitkár sok erőt kívánt az iskola tanárainak és diákjainak, hogy egymásra, a közösségükre vigyázva tovább tudják adni a kereszténységet a következő nemzedékeknek is.

Nyáry Zsigmond, az iskola igazgatója megköszönte a támogatást. Azt ígérte, igyekezni fognak, hogy betöltsék hivatásukat és olyan fiatalokat neveljenek, akik felelősséget vállalnak a családjukért, a nemeztért és az egyházért.

Az épületet Mohos Gábor esztergom-budapesti segédpüspök áldotta meg.

Korábban írtuk

A másfél évig tartó munkálatok során felújították és korszerűsítették az iskola Kosciuszkó Tádé utcai épületét és a tornacsarnokát, a két épületet pedig egy új, háromszintes épületszárnnyal kötötték össze.

A főépület pinceszintjén tantermeket, tornaszobát és öltözőt alakítottak ki. A rekonstrukció során új melegítőkonyhát és étkezőt is kialakítottak, valamint felújították az épület elektromos hálózatát és gépészeti rendszerét. Szintén a rekonstrukció részeként sportolásra alkalmas burkolatot kapott az iskola udvara.

Az ünnepségen részt vett mások mellett Váradiné Naszályi Márta (Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP), I. kerületi polgármester.

Fotó: MTI/Kovács Tamás
Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, Mohos Gábor esztergom-budapesti segédpüspök, Gyetván Gábor katolikus pap, az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Iskolai Főhatóságának igazgatója és Nyáry Zsigmond, az iskola igazgatója a megújult I. kerületi Szent Gellért Katolikus Általános Iskola és Gimnázium átadóünnepségén 2020. szeptember 25-én