Fotó: bkk.hu
Hirdetés

A BKK és a Budapest Közút 48 új útbaigazító táblát – irányító és kijáratokat jelző táblákat, környezeti helyszínrajzokat és a pályaudvarról induló BKK-járatokat ábrázoló térképet – helyezett ki a csomópontban.

A Déli pályaudvar aluljárója a terület forgalma miatt kiemelt jelentőségű, ezért az utastájékoztatási rendszer folyamatos frissítése is elengedhetetlen – írták, jelezve, hogy az új rendszer a korábbinál informatívabb, vizuális megjelenése pedig korszerűbb, és illeszkedik a BKK egységes arculatába.

Újdonság, hogy az aluljárók kijáratait betűk jelölik, és az eligazodást két környezeti térkép is segíti.

A metróállomás kijáratával szemközti felületre egy helyszínrajz kerül, amely segíti az eligazodást a csomópontban és az állomáson. Ezzel egészül ki hamarosan a BKV Zrt. jóvoltából az utastájékoztatási rendszer – olvasható a közleményben.

Korábban írtuk

Kitértek arra, hogy először, néhány éve az Ecseri úti metróállomás aluljáróiban újították fel az utastájékoztatási elemeket. A pénzügyi források függvényében még az idén a Népligetnél és Kaszásdűlőnél, továbbá várhatóan a jövő év első felében Kelenföld vasútállomásnál és a 3-as metróvonal menti aluljárókban végzik el ezt a munkát.