Hirdetés

Menczer Tamás a bejegyzésben azt írta: a „dollárosok” folyamatosan azt hazudják, hogy az Oroszországgal kötött gázszerződés szükségtelen és drága. Arról, hogy „Gyurcsány úr új csodafegyvere”, Kocsis-Cake Olivio azt mondta, hogy az orosz gázt el kell zárni, az államtitkár úgy vélekedett: „a baloldal hagyná, hogy megfagyjunk”.

Rámutatott: a magyarországi éves gázfelhasználás 85 százaléka orosz gáz, és ez a mennyiség belátható időn belül nem pótolható. Vagyis orosz gáz nélkül Magyarország megfagy, a lakásokban nincs fűtés, az ipar leáll, a munkahelyek megszűnnek – sorolta.

Az orosz gáz tehát az ellátásbiztonságot, energiabiztonságot jelenti – emelte ki Menczer Tamás.

Az államtitkár „elképesztő felismerésnek” nevezte „a dollárbaloldal és a dollármédia” állítását arról, hogy a gáz drága. Hozzátette: a gáz azért drága, mert van egy háború és van egy káros brüsszeli szankciós politika, amely az orosz energiaforrásokat kiszorítja Európából.

Úgy fogalmazott: ha a baloldal valóban radikális árcsökkenést akar, álljon a béke mellé, és lépjen fel a káros szankciók ellen, ahogy az Orbán-kormány teszi. Sajnos a baloldal ezzel szemben háborúpárti – fűzte hozzá.

Menczer Tamás fontosnak nevezte, hogy az oroszokkal kötött megállapodás fényévekkel kedvezőbb annál a szerződésnél, amelyet korábban a baloldal kötött. Tehát, ha „a baloldali kollégák” rossz megállapodást akarnak látni, vegyék kezükbe azt, amelyet ők kötöttek az oroszokkal – jegyezte meg.

Tévedésnek és hazugságnak nevezte azt az állítást, hogy Magyarország az oroszoktól vásárol gázt, „ha a fene fenét eszik is”. Ezzel szemben a baloldal volt az, aki csak az oroszoktól vett gázt – közölte az államtitkár.

Tájékoztatása szerint a baloldal idején ugyanis csak az oroszokkal volt hosszú távú megállapodása Magyarországnak, most azonban van Horvátországban a Shellel is. A „balosok” idején semmilyen, gázbeszerzéshez szükséges infrastruktúra nem volt, most viszont bármilyen irányból képes az ország gázt vásárolni. Van is már megállapodás Azerbajdzsánnal, és vizsgálják a további, katari, törökországi, romániai lehetőségeket is – írta a bejegyzésben.

Menczer Tamás összegzésként hangsúlyozta: az orosz gáz a biztonságot jelenti, és aki árcsökkenést akar, álljon a béke mellé. „A baloldal hazudik – de ebben semmi új nincsen” – zárta sorait az államtitkár.

Korábban írtuk