Számos kérdést vet fel a baloldali pártok érintettségével kapcsolatban Szaniszló Sándor azon kijelentése, hogy a Vig Mór-féle számlagyárnak köze lehet a külföldi kampányfinanszírozási botrányhoz. Emlékezetes: a XVIII. kerület DK-s polgármestere sokat sejtető választ adott a Magyar Nemzet kérdésére, amikor a szerdai Fővárosi Közgyűlés előtt arról kérdeztük, hogy mi a véleménye a Nemzeti Adó- és Vámhivatal által őrizetbe vett, majd később letartóztatott Vig Mór ügyéről.

Hirdetés

A Demokratikus Koalíciónak semmi köze nem volt ezekhez az ügyekhez, amelyek külföldről származó kampányfinanszírozást érintenek – fogalmazott Szaniszló. Mikor a meglepett újságíró visszakérdezett, a DK-s politikus a „minden mindennel összefügg„ lakonikus fordulattal megerősítette, hogy valóban van tudomása valamilyen összefüggésről a számlagyár és a külföldi kampányfinanszírozás között.

Szaniszló Sándor kijelentései kapcsán a Magyar Nemzet e-mailben megkereste a szivárványkoalíció összes pártjának – a DK mellett a Momentumnak, a Jobbiknak, az LMP-nek, az MSZP-nek és a Párbeszédnek – a sajtóosztályát,

ám eddig sehonnan nem érkezett válasz és kommünikét sem adtak ki.

Egyebek mellett arról érdeklődtek, hogy egyetértenek-e Szaniszló állításaival, s hogy milyen információk vannak a birtokukban a számlagyár, valamint a guruló dollárok összefonódásáról.

Korábban írtuk

Az ügy meglehetősen nagy visszhangot keltett, hiszen a gyanúsított Vig Mórnál, az Amnesty International Magyarországot vezető Vig Dávid testvérénél több száz millió forint értékben találtak fiktív számlákat egy minapi rajtaütés során. Ráadásul

a botránynak folyamatosan, napi szinten bomlanak ki olyan új szálai, amelyek a baloldali politika világába vezetnek.

Őrsi Gergely, a II. kerület MSZP-s polgármestere Vig Mórral pózolt közös fotón tavaly februárban egy sajtótájékoztatón, amikor azt jelentették be, hogy egy beruházás nyomán Vig cége telephelyet létesít a kerületben az elektromos szállítójármű-flottájának. 

Még a városrész lapjában is megjelent beszámoló az üzletről.

Őrsi egyébként a sajtó kérdésére megerősítette, hogy kétszer vagy háromszor találkozott Vig Mórral, ám az ismeretségük jelentőségét bagatellizálni igyekezett.

A további részletekről IDE KATTINTVA az Origón olvashatnak.