Keresztes László Lóránt (LMP) szerint furcsa, hogy a kormány nemzeti szuverenitásra hivatkozik olyan döntések után, mint a letelepedési kötvények, vagy a paksi beruházás.

Hirdetés

Miért nem áll ki a kormány harcosan az orosz vagy a kínai nagyhatalmi érdekekkel szemben? – kérdezte.

Orbán Viktor miniszterelnök hangsúlyozta, „mi a magyarokat képviseljük a Brüsszelben, önök, úgy látom, Brüsszelt képviselik mindig itt Magyarországon”.

Azt kérdezte a képviselőtől, milyen kínai és orosz nagyhatalmi érdekek vannak, amelyek Magyarországot fenyegetik.

Korábban írtuk

A kormányfő közölte, a kormány nem támogatja a hidegháborús logikát és a nemzetközi héjákat sem. Nem az a magyar külpolitika, hogy valamely nagyhatalom érdekét szolgálva Magyarország is összevesszen másokkal – fogalmazott.

Elmondta, Magyarország barátokat gyűjt, szeretne mindenkivel minél gyümölcsözőbb kapcsolatokat kialakítani, Kínával, Oroszországgal, Szaúd Arábiával, az Egyesült Államokkal is.

Keresztes László Lóránt viszonválaszában arról beszélt, a Budapest-Belgrád-vasútvonalra a válság két legnehezebb évében 200 milliárd forintot költ el a kormány, ebből 175 ezer új munkahelyet lehetne teremteni.

Orbán Viktor válaszában komoly nemzeti tettnek nevezte a beruházást. Kifejtette: a pireuszi kikötőt megvették a kínaiak, az áruk onnan mindenképpen eljutnak Nyugat-Európába. Az a kérdés, van-e olyan épelméjű ember, aki azt állítja, Magyarországnak az nem előnyös, ha raja keresztül történik a szállítás – mondta.

Azonnali kérdések órája 2021.03.16.

🔴Azonnali kérdések órája a Parlamentben

Posted by Dr. Keresztes László Lóránt on Tuesday, March 16, 2021