A hagyományos családmodell képviseletéhez a társadalom minden tagjának joga van – szögezte le a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében.

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

Azt írták: egy férfi és egy nő szeretetközössége, házassága természetes alapja a családnak, amely a gyermekkel válik még teljesebbé. Ez az álláspont „nem bélyegez meg és nem rekeszt ki senkit”, akkor sem, ha vannak, akik – bármilyen okból is – nem ilyen életközösségben élnek.

A NOE a leghatározottabban visszautasítja, hogy családanyákat, családapákat azért érjen fenyegetés és megbélyegzés, mert kiállnak a hagyományos családmodell, egy férfi és egy nő házassága mellett – hangsúlyozta a szervezet.

Az egyesület szerint a társadalomnak joga van ahhoz, hogy az általa elfogadott elvek, normák szerint éljen, s azt nyilvánosan is elmondhassa anélkül, hogy ezért verbális vagy fizikai támadás vagy ennek akárcsak fenyegetése érné. „Ezen normák biztosítják azt is, hogy ma Magyarországon bárki elmondhatja és képviselheti különvéleményét” – olvasható a NOE közleményében.