Fotó: MTI/Soós Lajos, Archív
Mirkóczki Ádám az Országgyûlés plenáris ülésén 2018. október 18-án
Hirdetés

A független polgármester szerint, ha az folytatódik az ellenzéki oldalon, amit látunk, nem kétharmad lesz legközelebb, hanem négyötöd. „Abszolút kívülről mondom: nem látszik a változtatásra való igény, a politikai innováció” – mondta.

„Ez a mindig másra mutogatós politikusi garnitúra aligha fog tudni megújulni, hiányzik ehhez az elkövetett hibákkal való szembenézés. Önvizsgálat helyett csak szelfizéseket láthattunk, tudniillik az új Országgyűlés alakulóülésén”

– vélekedett Mirkóczki Ádám. Az egri polgármester úgy látja, semmilyen következtetést nem vonnak le a választási eredményből a vereség összehozói, csak a régit mantrázzák: az egységet meg kell őrizni.

„Elvannak a végül mégiscsak átvett mandátumukkal, pedig sokuknak hátrébb kellene lépni kettővel vagy ideiglenesen visszavonulni”

– fogalmazott. Mirkóczki Ádám szerint az elvek és a következetesség jelenleg hiánycikk a Jobbikban. „Vannak olyanok a jelenlegi Jobbik-vezetésben, akik nagyon éles kritikát fogalmaztak meg velem szemben, amikor én mindössze néhány szimbolikus visszalépésről – nem pedig végzetes összeborulásról – beszéltem 2018-ban” – mondta.

A polgármester szerint a Jobbiknak nincs jövője, a párt az elmúlt két éves politikai mozgásával eleve arcát vesztette.

„A nagy összellenzéki egységben a Jobbik teljesen feladta az identitását, így ebben a politikai tömbben megszűnt a jobboldal képviselete”

– vélekedett.

A teljes interjút a Mandiner oldalán olvashatják.

Korábban írtuk