Fotó: Hír TV (képernyőfotó, archív)
Hirdetés

Amint arról beszámoltunk, az Origo információi szerint március huszadikától kezdődően hetekig nem volt főállású orvos a Pesti Úti Idősek Otthonában, pont abban az időszakban, amikor már lázas és felső légúti megbetegedések voltak az intézményben.

Az idősotthon – amelynek fenntartója a Karácsony Gergely által vezetett Fővárosi Önkormányzat – lakói közül több mint kétszázan fertőződtek meg koronavírussal és tizennyolcan hunytak el.

A Fidesz kommunikációs igazgatója, Hollik István pénteken kérdésekkel fordult a főpolgármesterhez. A politikus egyebek mellett arra vár választ Karácsony Gergelytől, hogy igazak-e a sajtóhírek, miszerint hetekig nem volt főállású orvos az intézményben, valamint igaz-e, hogy a korábbi főállású orvost titoktartásra kötelezték, és ha igen, akkor mit kell titkolni?

Várjuk Karácsony Gergely válaszait a felmerülő kérdésekre!

18 ember hunyt el, és több mint kétszázan megfertőződtek a Pesti úti Idősek Otthonában. Ennek az idősotthonnak a fenntartója, a Karácsony Gergely által vezetett fővárosi önkormányzat. Sajtóértesülések szerint, a járvány kitörésekor, majd azt követően hetekig nem volt főállású orvosa az intézménynek. Várjuk Karácsony Gergely válaszait a felmerülő kérdésekre!

Gepostet von Fidesz am Freitag, 17. April 2020