A Demokratikus Koalíció (DK) egy Orbán Viktort és Recep Tayyip Erdogant ábrázoló, „Love is love” feliratú molinót lógatott ki parlamenti frakcióirodája ablakán, hogy így tiltakozzon a török elnök és a magyar miniszterelnök hétfői találkozója ellen.

Diktátor szerelem. Ezzel a molinóval vártuk a török diktátor érkezését. A főlépcsőn leterítették a vörös szőnyeget,…

Gepostet von Demokratikus Koalíció am Montag, 8. Oktober 2018

A DK frakciószóvivője hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, Orbán Viktor megmutatta „török példaképének”, hogy nemcsak az EU-n kívül lehet „szájzárat rakni a népre”, hanem az EU-n belül is, ugyanis nem engedélyezték pártjuk tüntetését.

Gréczy Zsolt hangsúlyozta, ezért a kiakasztott molinóval üzenték meg a „diktátortalálkozó” két résztvevőjének, hogy nem szívesen látott személyek Európában. A képviselő kijelentette, hogy a két politikai vezetőt a „saját népük elnyomása köti össze” és Törökországban pontosan ugyanúgy, a demokratikus intézményrendszer leépítésével „kezdődött a diktatúra, mint nálunk”.

SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ!A DK ma azt üzente Orbán Viktornak a parlament ablakán kilógatott molinóval, ha neki ennyire tetszik Erdogan keleti diktatúrája, akkor menjen keletre, az Európai Unión kívülre, legyen ott diktátor. Sok boldogságot kívánunk az illiberálisoknak, csak azt kérjük, hogy jó messzire kerüljék el Európát és a mi európai hazánkat. – Gréczy Zsolt a DK frakciószóvivője🇭🇺🇪🇺

Gepostet von Demokratikus Koalíció am Montag, 8. Oktober 2018

Ugyancsak a molinó egyedi ötletéhez nyúlt a Párbeszéd is, Szabó Tímea büszkén mutatta be alkotásukat a sajtónak:

Orbán Viktor demokratikus, európai vezetők helyett folyamatosan diktátorokat fogad. A Párbeszéd tiltakozik!Orbán…

Gepostet von Párbeszéd Magyarországért am Montag, 8. Oktober 2018