Hirdetés

Dorkota Lajos közölte: az időközi választásra a Fidesz olyan civil jelölt támogatását tervezte, aki békét és nyugalmat teremt a térségben, és „azt a rombolást, amit az elmúlt két-három hónapban végeztek a jobbikosok, megszünteti”.

Hozzátette: a térségben az elmúlt két évben nem volt olyan parlamenti képviselő, aki felkereste volna a térség polgármestereit, és megkérdezte volna őket problémáikról.

Kiemelte: a Fidesz azért támogatja Molnár Tibort, mert a térség polgármestereinek többsége felsorakozott mögötte, helyi – ott született és ott is él -, így ismeri a térség problémáit. Vele szemben a Jobbik jelöltje „budapesti, ő turistaként gondol a térségre” – mondta Dorkota Lajos.

A 38 éves, nős, háromgyermekes Molnár Tibor 2014-2017-ben Iváncsa alpolgármestere volt, 2017-ben időközi választáson lett a település polgármestere, 2019-ben pedig megerősítették tisztségében. Édesapja 30 éven keresztül volt Iváncsa polgármestere.

Molnár Tibor úgy fogalmazott: az elmúlt két évben a saját bőrén tapasztalhatta meg, milyen az, amikor a térségnek nincs közvetlen képviselete a parlamentben. Hozzátette, megválasztása esetén nemcsak egy települést, hanem egy térséget képviselne.

Szerinte nem szabadságharcosokra, hangzatos kijelentésekre, hanem egy olyan emberre van szüksége a környéknek a parlamentben, aki ismeri a térség problémáit, és hajlandó azokat képviselni.

A függetlenként induló Molnár Tibor közölte: a kormánypártpártokkal folytatott tárgyalásait siker zárta, a Fidesz támogatja a térség fejlesztéseire vonatkozó elképzeléseit, ő pedig a kormánypártok család-, gazdaság- és migrációs politikáját. Az egyezséget olyan, kölcsönösen jó megállapodásnak nevezte, amelynek hasznát a választókerületben élők élvezhetik megválasztása esetén.

Kérdésre válaszolva Molnár Tibor elmondta: a térség településeinek polgármestereivel személyesen átbeszélték a szükséges fejlesztéseket, és támogatásukról biztosították őt, de Dunaújvárosba csak január 13-ára kapott időpontot. Azt mondta: a várossal eddig jó kapcsolatai voltak, most az a kérdés, hogy az új polgármester a pártérdekeket, vagy a térség és Dunaújváros fejlődését tartja szem előtt.

A Fejér megyei 4-es számú országgyűlési egyéni választókerületben azért kell időközi választást tartani február 16-án, mert az itt tavalyelőtt áprilisban mandátumot szerző Pintér Tamást (Jobbik) októberben Dunaújváros polgármesterévé választották, és – mivel a két tisztség összeférhetetlen – a politikus lemondott országgyűlési képviselői mandátumáról.