Molnár Zsolt (MSZP) azt javasolta, hogy a sírmegváltás legyen áfamentes, illetve kapjanak 50 százalékos támogatást ehhez a rászorulók.

Hirdetés

Azt is kérte, hogy a lakcímnyilvántartót kapcsolják össze a temetkezési intézetekkel országszerte. Így a sírmegváltás lejártáról a tárgyévet megelőző időszakban értesítést kaphatna a hozzátartozó, mert, ahogy fogalmazott, erről most sokszor egy „sajtcetlin” tájékoztatnak.

Molnár Zsolt végül a balatoni strandokról ejtett szót. Dömötör Csaba nem talált összefüggést a két téma között, ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, hogy sok strand önkormányzati hatáskörbe tartozik, azokban a kormány nem illetékes.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára azt ígérte: ha van megfelelően előkészített javaslat, azt megvizsgálják kegyeleti és adózási-gazdasági szempontból is. Hozzátette: áttekintik azt is, hogy az önkormányzatokat hogyan lehet ilyen ügyekbe bevonni.

Korábban írtuk

Hangsúlyozta: a kormány azon dolgozik, hogy minden magyar családnak bővüljön a gazdasági, pénzügyi mozgástere a jelenlegi „sokféle válság által tépázott időszakban”.