Hirdetés

Molnár Zsolt (MSZP) azt kérte a kormánytól, vessen véget „a Horn-offenzívának”, „el a kezekkel Horn Gyula emlékétől”, hagyják a küzdelmet a radikálisokra. Hozzátette, a volt szocialista miniszterelnök 1956-ban nem a jó oldalon állt, de azt kérte, hogy ne ez alapján ítéljék meg, ahogy Winston Churchillt sem „az írek mészárosaként” ítélik meg vagy George Washingtonnal kapcsolatban sem a rabszolgatartás kerül elő, idősebb Antall József esetén sem a Rákosi-parlamentben eltöltött négy éve, Bajcsy-Zsilinszky Endre esetén sem csak a fajvédő elmélet terjesztése. Horn Gyulát is komplexen nézzék – mondta, hozzátéve, fogadják el az angyalföldi önkormányzat döntését.

Arra is kérte kormányt, hogy terjessze ki az ársapkákat a strandbelépőkre, hatszáz forintban maximalizálják a felnőtt belépők árát. Ilyen brutális infláció időszakában különösen fontos lenne, hogy megfizethető legyen a strandbelépő – hangoztatta.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára Horn Gyulával kapcsolatban közölte, megfontolásra javasolja az állampolgárok megkérdezését, mielőtt egy ellentmondásos személyről utcát neveznek el. Fog olyanokkal találkozni, akik azt mondják, hogy nincs szükség utca elnevezésére arról, aki miatt a kommunizmus alatt szenvedtek – mondta, jelezve, a kormányhivatal a magyar törvények alapján jár el. Közölte, Horn Gyula nem egy referens volt a kommunista évtizedekben, hanem rendkívül magas pozíciókat töltött be.

A strandbelépőkkel kapcsolatban arra hívta fel a figyelmet, hogy a Balaton mellett a strandok kétharmada szabadstrand. Elmondta, a kormány minden lehetséges módon támogatást nyújt ahhoz, hogy ezek a strandok rendkívül magas színvonalúak legyenek, egyebek mellett 118 település 42 szabadstrandja újult meg.

Korábban írtuk