Varga László (MSZP) azt kérte számon a kormányon, hogy miért nem támogatja az ellenzék javaslatait, amelyek egyebek között az önkormányzatok támogatásáról, az álláskeresési támogatás időtartamának és összegének növeléséről, valamint a 100 százalékos táppénz bevezetéséről szólnak.

Hirdetés

Hangsúlyozta: a kormány a járvány miatt türelmet kér az emberektől és azt is, hogy változtassak a szokásaikon, ezért most az ellenzék is arra kéri a kormányoldalt, hogy ők is változtassanak szokásaikon és támogassanak ellenzéki javaslatokat is.

Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium  államtitkára úgy reagált: a kormány minden jó javaslatot támogat, amely jó a vállalkozásoknak és a munkavállóknak, Ugyanakkor kijelentette: a munkahelyek megvédésére és új munkahelyek teremtésére kell koncentrálni, nem pedig a segélyezést kell a középpontba helyezni, ahogyan ezt a baloldal csinálta „katasztrofális” kormányzása alatt.

Varga László úgy reagált: a járványnak komoly társadalmi és a gazdasági hatásai vannak, ezek pedig értelmes, ideológiától mentes ellenzéki javaslatok.

Korábban írtuk

Schanda Tamás viszonválaszában leszögezte: a kormányoldal nem fog visszatérni a bukott baloldali politikához, és nem segélyeket, hanem munkahelyeket akar adni magyar embereknek.

Miért nem nyújtanak érdemi segítséget a járvány társadalmi és gazdasági hatásainak kezeléséhez?

Varga László azonnali kérdése a Parlamentben " Miért nem nyújtanak érdemi segítséget a járvány társadalmi és gazdasági hatásainak kezeléséhez? " címmel.

Posted by MSZP on Monday, December 14, 2020