Hirdetés

Az Eurostat felmérése szerint a 2. helyen álló Lettország 14 százalékkal növekedett. A legjobban Finnországban (-27 százalék), Írországban (-20 százalék), Máltán (-17 százalék) csökkent a gyerekvállalási kedv. Az EU-ban a gyermekvállalási ráta csökkenés átlagosan 4 százalék. A 27 tagállam közül mindössze nyolcban nőtt a termékenységi ráta 10 év alatt.

Magyarország következetesen nem a bevándorlást, hanem a gyermekvállalást segíti, és ez látható is az elmúlt évtized számaiban – írta Rétvári Bence bejegyzésében.

A politikus szerint, ha egy ország vezetése hisz a polgáraiban, és hathatósan tesz azért, hogy lebontsa a gyermekvállalás előtt álló akadályokat, akkor az érezhetően tudja növelni a gyermekvállalási kedvet. Úgy véli, ha egy kormány viszont a bevándorlás szervezésére fordítja az erőforrásait, akkor a gyermekvállalási kedv csökken, az illegális migráció viszont felpörög.

A képviselő kifejtette azt is, hogy a kormányok értékválasztása nagy mértékben tudja befolyásolni a folyamatokat, akár trendfordulót is hozhat, ezért nem mindegy, hogy milyen politikát folytatnak. Itt nem olyan „korjelenségek” vannak, amik kapcsán nem lehet mit tenni, igenis lehet tenni, és érdemes is, csak akarni kell, és kell elszántság a családbarát politika széles körű végrehajtásához – írta Rétvári Bence.

A képviselő azt is elmondta, hogy álláspontjuk szerint Európa jövője az európai családokban van, ezért a családokat kell támogatni, és a nem a külső határok megnyitásával az illegális bevándorlást ösztönözni.

Korábban írtuk