„Nem én helikopterezek, hanem a jávorszarvas. A lejárató cikk többi ferdítését is szépen helyreteszi az Origo” – írta Facebook-oldalán Semjén Zsolt.

Fotó: MTI, archív

Az ellenzéki sajtó ma reggel hajtóvadászatot indított Semjén Zsolt ellen. Hangzatos cikkekben, aljas hazugságokkal támadják a miniszterelnök-helyettest – írta az Origo. Az ellenzéki médiumok szenzációként adtak hírt arról, hogy Semjén Zsolt Svédországban helikoptert bérelt a vadászatához, és azzal vette üldözőbe a megcélzott „rénszarvast”.

Svédországban a vadászat lóháton és gyalogosan történik, nem helikopterrel. A helikopterre egyetlen ok miatt van szükség: az elejtett vad húsát csak és kizárólag így tudják elszállítani feldolgozásra. Ennek egyetlen, nagyon egyszerű oka van: a skandináv területeken, a sarkkörnél ugyanis nincsenek utak, a terület mocsaras, autóval nem lehet megközelíteni a vadászati területeket. A skandináv országok törvényi előírásai szerint hús nem hagyható kint, azt minden alkalommal el kell szállítani. Ezt, a már leírt körülmények miatt helikopterrel teszik meg. A helikoptert nem ő használta, azzal mindössze az elejtett vad húsát szállították el feldolgozásra – derül ki az Origo cikkéből.

Az ellenzéki sajtó azt is kifogásolta, hogy Semjén Zsolt gyakran felkeresi a skandináv országot. Ennek is prózai oka van: Semjén Zsolt több családtagja is Svédországban él. 

Az Origo cikkét IDE kattintva olvashatják el.

demokrata.hu