Nem hajlandó bocsánatot kérni Magyarországot gyalázó kijelentéseiért Rastislav Kácer szlovák külügyminiszter – számolt be róla a Ma7 felvidéki magyar hírportál.

Hirdetés

Nem kritizálom a magyarokat. Ez egy konkrét politika kritikája. Annak, amely az 1990-es évek elején a térség demokráciáért folytatott harcának vezetőjét fekete lyukká tette az európai politikai térképen és Putyin európai érdekeinek trójai falójává – írta csütörtökön a közösségi oldalán Orbán Viktor miniszterelnökre utalva.

Rastislav Kácer azután került a bírálatok kereszttűzébe, hogy kedden egy interjúban arra a kérdésre, hogy fennáll-e a veszélye annak, hogy Magyarország a következő években területi követeléseket támaszt Szlovákiával szemben, azt mondta:

Ha Vlagyimir Putyin sikeresebb lett volna, és ma ott lenne a keleti határainkon, akkor azt hiszem, ma már közvetlenül szembesülnénk egy ilyen követeléssel, sajnos.

Korábban írtuk

Kácer szerint a magyar követelések lehetősége nemcsak a jövőben lehet valós téma, de már jelenleg is az – idézte a külügyminisztert az MTI.

Kijelentései miatt Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára szerda este bejelentette, hogy berendelte a minisztériumba Szlovákia budapesti nagykövetét, és elmondta neki, hogy Kácer mondatai elfogadhatatlan, nonszensz hazugságok.

Kácer miniszter alapvetően azért támadja Magyarországot, mert mi békepártiak és szankcióellenesek vagyunk – fogalmazott Menczer Tamás.

A további részletekről IDE kattintva a Magyar Nemzet honlapján olvashat.