Hirdetés

A soroksári vegyianyag-üzem „története” a Soros György által pénzelt baloldali propagandalap, a Direkt36 újságcikkével indult el. Ebben arról számoltak be, hogy egy soroksári területen kínai vegyianyag-elosztó központot tervez építeni a kormány, ami állítólag az európai akkumulátorgyártást szolgálná ki vasúti úton.

Orbán Viktor miniszterelnök már július 3-án az azonnali kérdések órájában azt válaszolta az üggyel kapcsolatban, hogy ez a felvetés komolytalan, ilyen vegyi elosztóüzem nem fog épülni, emiatt a kérdező (a párbeszédes Szabó Rebeka) nyugodtan aludhat.

Szeptemberben döntött a bíróság Panyi Szabolcs, a Direkt36 propagandistájának az üggyel kapcsolatos közérdekű adatkiadási ügyében. Panyi azt akarta, hogy a Miniszterelnöki Kabinetiroda adja ki az ezzel kapcsolatos levelezést – csakhogy ilyen levelezés értelemszerűen nincs, hiszen nem létező tervről nem lehet levelezni. Vagyis a propagandista olyan ítéletet akart, ami arra kötelezte volna a kormányt, amit nem lehet végrehajtani. A bíróság elutasította a keresetet és arra kötelezte a propagandistát, hogy a Miniszterelnöki Kabinetirodának fizessen ki 30 ezer forint plusz áfa perköltséget.

A Direkt36 propagandistája nem tudott semmilyen bizonyítékot felhozni arra, hogy a kabinetiroda bármilyen levelezést folytatna bárkivel az ügyben, pedig a cikk erre a most már bizonyíthatóan nem létező levélre épült.

Mindezeken felül a propagandista meg sem jelent a bíróságon. Ügyvédje szerint egy hónapig külföldön van, ami azért külön érdekes, mert közismert, hogy a Soros-propagandisták rendszeresen vesznek részt külföldi – elsősorban amerikai – kiképzéseken. Azt nem tudni, Panyi pontosan hova ment.

Végezetül tehát bíróság mondta ki, hogy egyetlen szó sem volt igaz abból, hogy a kormány vegyianyag-elosztót építene Soroksáron.

(forrás)

Korábban írtuk