Az alapba azoknak kell befizetniük, akik a háború következményeinek egyértelmű haszonélvezői, azoknak, akik extraprofitra tesznek szert, emellett a kormány is megtakarít – tette hozzá a csütörtöki számban megjelent interjúban. Hangoztatta:

Hirdetés

a legutóbbi uniós csúcson is megvédtük a rezsicsökkentést. Orbán Viktor egyedüli miniszterelnökként sikeresen érvényesítette Magyarország érdekeit, megakadályozta azt a brüsszeli javaslatot, amely betiltotta volna az Oroszországból származó olaj használatát Magyarországon.

Az orosz kőolaj és gáz az alapja az ország működésének, a családok és a gazdaság biztonságos és megfizethető energiaellátásának. Ha úgy tetszik, orosz energiaforrás nélkül nincs fenntartható rezsicsökkentés – jelentette ki.

A szomszédunkban háború dúl. A magyar álláspont ezzel kapcsolatban a kezdetektől fogva világos volt:

elítéljük Oroszország katonai beavatkozását, segítő kezet nyújtunk az Ukrajnából érkező bajbajutottaknak, de továbbra sem engedhetjük meg, hogy a magyar emberekkel fizettessék meg a háború árát.

Orbán Viktor kormánya és a Fidesz-KDNP megvédi az ország békéjét, biztonságát és a magyar családokat – szögezte le Németh Szilárd.

Korábban írtuk