Az óév utolsó napjaiban a Nemzeti Választási Iroda befogadta országos népszavazási kezdeményezésemet – írta Facebook-oldalán lapunk főszerkesztője.

„Az óév utolsó napjaiban, egészen pontosan december 21-én a Nemzeti Választási Iroda befogadta országos népszavazási kezdeményezésemet, ami ezen az oldalon megtekinthető. Ez lett a 132. a benyújtott kezdeményezések körében, és így szól: »Egyetért-e Ön azzal, hogy ne szavazhasson az, aki Magyarország miniszterelnökeként a magyar állampolgárokat megverette, a határon túli magyarok ellen buzdított, és nem viselte ennek következményét?«” – áll Bencsik András pénteken közzétett Facebook-bejegyzésében.

A Demokrata főszerkesztője hozzátette, amennyiben valakinek a kérdés ismerősnek tűnik, az nem a véletlen műve. Ez ugyanis valójában egy korábbi kezdeményezés átdolgozása:

„»Egyetért-e ön azzal, hogy ne szavazhassanak azok, akik soha nem éltek Magyarországon, és nem viselik a szavazatuk következményeit?« Gyurcsány Ferenc volt szocialista miniszterelnök ezzel a kérdéssel indított októberben aláírási kampányt szektapártja, a DK közreműködésével a határon túli magyarság kirekesztésére. Azt gondoltam, érdemes volna ezt a különös ötletet egy kicsit továbbfejleszteni” – írta Bencsik András.

A kezdeményezés hátteréről a Demokrata hetilap jövő évi első, január harmadikai számában olvashatnak.

(demokrata.hu)