Benedek Zsolt, az erzsébetvárosi Fidesz frakcióvezetője a VII. kerületi Király utca 47. szám előtt tartott sajtótájékoztatón bejelentette, az erzsébetvárosi Fidesz szeptember elsejére rendkívüli testületi ülést kezdeményezett, amelyen a frakció képviselői javaslatot tesznek arra, hogy a képviselők és a társasház lakóinak bevonásával eseti bizottság alakuljon, amely kivizsgálja a semmibe nyíló lift ügyét, és megtalálja a megoldást arra, hogy a lakók minél előbb birtokba vehessék a liftet

Hirdetés

A frakcióvezető felidézte, a lakók szerettek volna a körfolyosós házban egy felvonót létesíteni, amelynek megépítésére és kivitelezésére egy önkormányzati cég, az Erzsébetvárosi Szolgáltató Kft. tett javaslatot.
– Ezután a cég a lakók és az önkormányzat pénzéből csaknem negyvenmillió forintot költött egy olyan liftre, amely használhatatlan és balesetveszélyes. Amikor a sajtó mindezzel szembesítette a polgármestert és a baloldali képviselőket, mindenkit hibáztattak, csak azokat nem, akik a lift kivitelezését és tervezést lefolytatták – mondta a frakcióvezető.

A sajtótájékoztatón elhangzott, a rendkívüli testületi ülés hírére a társasház udvarán egy év után újra munkálatok kezdődtek, szerinte azért, mert az erzsébetvárosi baloldal számára kezd kínossá válni az ügy. A lakók elmondása szerint a lift befejezésének többletköltségeit az önkormányzati cég a lakókra tervezi hárítani, miközben még mindig nem tudni, mikor készül el a felvonó.

Benedek Zsolt hozzátette, a lakók lenézésének tartják, hogy a testületi előterjesztéshez az aljegyző olyan törvényességi észrevételt nyújtott be, amely szerint az önkormányzatnak nem dolga és nem feladata kivizsgálni a lift ügyét. Az erzsébetvárosi Fidesz választ vár arra, hogyan állhatott elő a fenti lehetetlen helyzet egy önkormányzati cég által szervezett beruházás során és ki a felelős azért, hogy egy olyan liftet terveztettek és kiviteleztettek, amely csaknem egy éven át a semmibe nyílt. A Fidesz képviselői azt is tudni szeretnék, jelenleg milyen munkafolyamatok zajlanak most a társasház udvarán, valamint igazak-e azok a hírek, hogy a közös képviseletet ellátó önkormányzati cég a lakókra tervezi áthárítani a plusz munkavégzés díját.

„Az önkormányzat nem került semmilyen módon bevonásra a lift-projekt indításába, kivitelezésébe vagy finanszírozásába, a társasház önerőből indította és fizette azt„ – reagált az ügyre még korábban Erzsébetváros sajtóosztálya. A Demokrata felvetésére, miszerint a baloldali önkormányzati vezetés azt állítja, az önkormányzatnak semmi köze a beruházáshoz, hiszen a liftről a lakók döntöttek, Benedek Zsolt elmondta, a beruházás előkészítését az önkormányzat száz százalékos tulajdonában lévő cég végezte el, amely a kivitelezésért is felelős. Hozzátette, az önkormányzat tulajdonos is a házban, ezért nemcsak lebonyolítója, hanem finanszírozója is a beruházásnak.

Korábban írtuk