Hirdetés

A főpolgármesteri előválasztást néhány szóban Pindroch Tamás, a Figyelő főmunkatársa tökéletesen összefoglalta:

Semmi közjogi következménye nincs; három párt összefogott és csinált egymás között egy roncsderbit. Nagyon sokan elhitték, hogy ez egy valódi választás. A Facebookon látom a kommentelőket, hogy úgy fogták föl, mintha ennek valamilyen tétje lenne. Semmi köze a demokráciához, három törpepárt – már lehet így fogalmazni az MSZP 6 százalékos eredménye után – csinált egy castingot.

M. Dobos Marianne szerint mindenki egyetért – párttól és médiumtól függetlenül -, hogy a három alkalmatlan jelölt közül Karácsony Gergely még mindig a legkevésbe rossz, ő legalább politikus volt eddig is. Erre Boros Bánk Levente, a Médianéző ügyvezető reflektált:

Gyurcsány írta a Facebook-oldalára még az eredmény hirdetést megelőzően, mikor még azt hitték, hogy ők nyernek (…), hogy „és egyébként Karácsony Gergely nagyon jó kampányt csinált és semmi szégyenkeznivalója nincsen”. Olyannyira nincs, hogy kenterbe verte Kálmán Olgát.

Itt jön egyből a kérdés: hova tűnt Kálmán Olga? – reflektált az eseményekre a műsorvezető.

Nem talált rendes ruhát, hazudoznak össze-vissza, hiszen ez a DK lényege.

– válaszolt Pindroch Tamás.

Tényleg pofátlan hazugság; mi, sajtósok is tudtuk, hogy lesz ez az eredményváró. Lesz eredményhirdetés, Magyar György fogja bejelenteni. Mikor, hány órakor, hol – ezt mindenki tudta, Kálmán Olga érdekes módon nem.

– tette hozzá Szarvas Szilveszter.