Csehi

Hirdetés

Horváth Noémit választották meg polgármesternek három független jelölt közül vasárnap a Vas vármegyei Csehi községben tartott időközi polgármester-választáson – közölte a település jegyzője az MTI-vel.

Kardos Andrea elmondta: a 215 választásra jogosult közül 156-an vettek részt a voksoláson, 154 volt az érvényesen leadott szavazatok száma, amiből Horváth Noémi 70 szavazatot kapott, Dudás Zsoltra 49-en voksoltak, Fekete László Zoltánra pedig 35-en, két szavazat érvénytelen volt.

Csehiben azért kellett időközi polgármester-választást tartani, mert a község előző polgármestere, a szintén függetlenként megválasztott Nagy László március 29-én elhunyt.

Alsóújlak

Kántorné Varga Mónika független jelöltet választották meg polgármesternek a vasárnapi időközi választáson a Vas vármegyei Alsóújlakon – tájékoztatta a település jegyzője az MTI-t.

Korábban írtuk

Kardos Andrea elmondta, azért kellett időközi polgármester-választást tartani, mert az előző polgármester a szintén függetlenként megválasztott Németh Tibor március 27-én elhunyt.

A 463 választásra jogosult közül 147-en vettek rész a voksoláson, Kántorné Varga Mónika, aki egyetlen jelöltként indult a polgármesteri tisztségért 130 szavazatot kapott, 17 szavazat érvénytelen volt – közölte a jegyző.

Babarcszőlős

Vlasitsné Végh Anikó független jelölt nyerte a vasárnapi időközi polgármester-választást a baranyai Babarcszőlősön.

A Nemzeti Választási Iroda adatai szerint a választói névjegyzékben szereplő 99 főből 78-an voksoltak, mindannyian érvényesen, közülük 45-en a későbbi győztesre, 33-an a másik független jelöltre, Haga Árpádra szavaztak.

A Baranya vármegyei, Pécstől mintegy húsz kilométerre délre fekvő Babarcszőlősön a korábbi településvezető halála miatt tartottak időközi választást.