Hirdetés

Novák Katalin csütörtöki Facebook-bejegyzésében azt írta, a fiatal tehetségek támogatása az egyik szívügyem volt eddig is, és ezután is az marad. Ezért örömmel vállaltam a Stipendium Peregrinum ösztöndíjprogram fővédnökségét.

Az államfő emlékeztetett: a három évvel ezelőtt indult a program a legkiemelkedőbb képességű magyar diákoknak teszi lehetővé, hogy állami segítséggel szerezzenek diplomát a világ legjobb egyetemein. Az elmúlt években az ösztöndíj már 170 fiatalnak segített a felvételije és a tanulmányai finanszírozásában – tette hozzá.

Felhívta a figyelmet arra, hogy a Stipi-ösztöndíjra már idén is jelentkezhetnek az ntk.hu oldalon azok a diákok, akik mernek nagyot álmodni és belevágni egy hatalmas kalandba. A Nemzeti Tehetség Központ Stipendium Peregrinum Ösztöndíjprogramjának B komponensére azok a fiatalok pályázhatnak, akik a világ legrangosabb külföldi egyetemeire nyertek felvételt.

Az ösztöndíj a nyerteseknek jelentős anyagi segítséget nyújt: a támogatás egy éven keresztül minden költségüket fedezi a tandíjtól az utazási és szállásköltségen át egészen az étkezésig.

Az ösztöndíjra június 13-ig várják a 17 és 24 év közötti fiatalok jelentkezését.

Az ösztöndíjasok támogatására rendelkezésre álló keretösszeg idén 250 millió forint, fejenként akár 27 millió forint is elnyerhető.

Korábban írtuk