Fotó: Novák Katalin, Facebook
Hirdetés

Novák Katalin a közösségi médiában a látogatásról közzétett posztjában kiemelte: „A családi gazdaságok is a vidék erősségei”. A köztársasági elnök hozzátette: „Tabajdon olyan nagycsaládosoknál jártam, akik lovakat tenyésztenek, juhokat tartanak, csirketelepet üzemeltetnek, s közben sok gyermeket nevelnek. Élik a Budapesthez közeli, mégis tanyasi élet szépségeit és nehézségeit.”

Az államfő Fejér vármegyei látogatását megtoldotta egy szombat délelőttel, amikor is Bélápapusztára utazott. Novák Katalin arra is felhasználta a látogatást, hogy beszélgessen az ifjú sportolóval a lovassportról.

Jármy Vince azt mondta, díjugratóként szeretne olimpiára kijutni olimpiára. Ehhez a magyar díjugrató-válogatott tagjaként idén nagyon közel járt, végül azonban nem sikerült olimpiai kvótát szerezniük a 2024-es párizsi játékokra.

A köztársasági elnök kérdésére a sportoló kiemelte, ahhoz, hogy valaki díjugratóként a nemzetközi élvonalba kerüljön, sokévnyi megfeszített munka mellett jó lovak kellenek, valamint szerencse is szükséges, hogy a sérülések elkerüljék az állatokat.

Korábban írtuk

Hozzátette: jelenleg négy ló áll rendelkezésére, amelyekkel a versenyekre utazik, s a négy állattal napi szinten 4-5 órát lovagol.

Az MTI érdeklődésére Jármy Vince közölte, hogy két kvótás hely volt még, ezek egyikét szerették volna megszerezni a magyar válogatottal, de végül a harmadik helyen végeztek. Ez egyben azt is jelenti, hogy a 2024-es párizsi olimpián díjugratásban Magyarországot nem fogja képviselni sem csapat, sem egyéni versenyző – jelezte.

Jármy Vince elmondta, hogy utánpótlás-korosztályokban több magyar bajnoki címmel rendelkezik, a felnőttek között eddig ezüstérem a legjobb eredménye. Nemzetközi szinten Európa-bajnokságon csapatban volt bronzérmes, egyéniben ifjúsági korosztályban a negyedik hely volt a legjobbja, de a legnagyobb sikerének mégis a két évvel ezelőtti brüsszeli versenyt tartja, azon a nemzetközileg is magasan jegyzett nagydíjon negyedik lett.

Terveivel kapcsolatban kifejtette, hogy a két év múlva esedékes Európa-bajnokságon szeretne versenyezni; az idei viadalra is sikerült kijutnia, ám a lova sérülése miatt végül nem tudott elindulni.