Fotó: Facebook/Balogh Csaba oldala
Hirdetés

Ez történik, ha a Fidesz leváltására megalakult ömlesztett ellenzéki koalíció akar várost vezetni. Gödön már hosszú ideje áll a bál a település momentumos polgármestere és az őt a választáson támogató pártok közti konfliktusok miatt. Olyannyira, hogy Balogh Csaba korábbi frakciótársai mára egyáltalán nem kívánnak közös tárgyalásokon részt venni a polgármesterrel, a gyűlésekre való meghívásokra nem reagálnak, legutóbb pedig nyílt csatározásba kezdtek egy, a momentum szerint manipulált hangfelvétel közzététele miatt. Amíg pedig a gödi városvezetés hadakozik, a várossal érdemben senki nem foglalkozik.

A Demokratikus Koalíció kedd este közzétett hangfelvétele szerint a gödi momentumos polgármester fideszesre akarta cserélni a város LMP-s és DK-s alpolgármestereit. Az említett hangfelvételen Balogh Csaba arról beszél, hogy a Momentum országos vezetésével egyeztetve szeretné leváltani a szövetséges pártok (LMP és DK) alpolgármestereit, és helyettük a Fidesz önkormányzati képviselőjét, Pintér Györgyöt, a momentumos Andrejka Zombort vagy a független Hlavács Juditot nevezné ki alpolgármesternek. A párt szerint Balogh ezzel a lépéssel a Momentum-LPM-DK-Jobbik városvezető koalíció helyett a Momentum-Fidesz koalícióra tett javaslatot.

Szerda reggel azonban a Momentum válaszképp kiadott egy közleményt, amelyben azt állítják, a DK egy manipulált hangfelvételt tett közzé, ugyanis azzal szemben a valóság az, hogy Balogh Csaba nem akarta fideszesre cserélni a jelenlegi alpolgármestereket. Ezt cáfolandó a Momentum nyilvánosságra hozta a teljes hangfelvételt, amelyen már vágatlanul hallható az április 6-i beszélgetés. A vágatlan hanganyagban Baloghot arról kérdezik, kit szeretne alpolgármesternek a leváltott LMP-s és DK-s képviselő helyére, mire azt feleli:

„Tudom javasolni igazából Pintér Gyurit, Andrejka Zombort, Hlavács Juditot. Ki az, akiben a legjobban megbíztok? És remélem nem a Pintér Gyurit mondjátok. De egyszerűen ezen személyek közül tudnék választani olyan embert, akiben megbízom annyira, hogy rá tudjam bízni a helyettesítést.”

A két hangfelvétel között csupán annyi a különbség, hogy a DK-s anyagból kivágták Balogh „remélem nem a Pintér Gyurit mondjátok” mondatát. Az azonban vitathatatlan, hogy utána hozzáteszi, ezekben a személyekben tudna megbízni mint alpolgármesterek.

Manipulált hangfelvételekkel a fideszes közmédia dolgozik, nem az ellenzék!A Momentum elnöksége minden érintett párt…

Gepostet von Szemző Áron am Mittwoch, 5. August 2020

A Momentum közleményében végül felszólította a DK-t, hogy szakítsák meg az együttműködést a Fidesszel Gödön, szólítsák fel képviselőiket az ellenzéki pártokkal közös városvezetéshez való visszatérésre, a helyi lakosok szolgálatára, valamint határolódjanak el a hírhamisítástól és a manipulatív eszközöktől. Hozzátették, a vágott hangfelvétel nyilvánossághoz való eljuttatása miatt megtették a megfelelő jogi lépéseket.

Korábban írtuk