A régi magtár épületéből kialakított, 230 millió forint állami támogatással létrehozott ökumenikus cserkészotthon Pátyon az átadás napján, 2022. március 27-én. MTI/Máthé Zoltán
Hirdetés

Az ökumenikus cserkészotthon és közösségi ház átadó ünnepségén elmondta, az otthon létrehozása egy helyi közösség megerősödését jelzi.

A Fidesz-KDNP képviselőjelöltje kiemelte, hogy egy közösségben a tagok segítik és erősítik egymást. Egy közösségnek vannak értékei, így tudja, hogy honnan jött és hová tart, mit tart jónak és mit tart rossznak, mi az, amit képvisel, és hogyan szeretné az életét berendezni.

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára közölte: a katolikus és református egyház összefogott a pátyi önkormányzattal és 230 millió forint állami támogatással létrehoztak a régi magtár épületéből egy ökumenikus cserkészotthont. Hozzátette, hogy a Pest megyei település katolikus és református közösségének hitéleti tevékenységét és a már 200 fős helyi cserkészcsapat működését fogja szolgálni az intézmény.

A régi épületet és a hozzátartozó területet az önkormányzat biztosította, a felújításhoz szükséges támogatást pedig a kormány – fűzte hozzá az államtitkár.

Korábban írtuk

Soltész Miklós azt mondta, hogy a közösségi terek fontosak a nemzet megtartása szempontjából, a kereszténység megőrzése, és az ilyen háborús időkben a békesség megőrzése miatt, amiben a cserkészetnek kiemelt szerepe van ma is.

A cserkészotthont és használóit Spányi Antal, a Székesfehérvári Egyházmegye püspöke, és Vizi István református lelkipásztor áldotta meg.