Bangóné Borbély Ildikó (MSZP) felidézte, november elején jelentette be Orbán Viktor, hogy folyamatos tesztelés indul a pedagógusoknál, a szociális szférában és az egészségügyben dolgozók körében.

Hirdetés

A rendelet megjelent, majd múlt héten megtörtént a tesztelés. Ezután a hétvégén bejelentették, hogy azonnal le is állítják a folyamatot. Mi történt, hogy egyetlen tesztelés után úgy döntöttek, leállítják a folyamatot? Mi az oka ennek? – kérdezte.

Orbán Balázs, a Miniszterelnökség államtitkára rögzítette: az elmúlt hetekben is zajlott tömeges tesztelés, és a következő hetekben is így lesz. Az elmúlt hetekben bölcsődékben, óvodákban, oktatási intézményekben, szociális intézményekben és egészségügyi intézményekben zajlott az antigén alapú tesztelés. Azt látszik az adatokból, hogy nem magasabb a pozitivitási arány, mint amit gondoltak, illetve más országokban, más társadalmi csoportoknál. Kiemelte: a héten az ügyfelekkel közvetlen kapcsolatba kerülő területi közigazgatási dolgozók csoportos tesztelése is elkezdődik, folytatják azt a programot, amit vállaltak. Orbán Balázs hangsúlyozta: nemzetközi összevetésben sincs szégyellnivaló, és nem igaz, hogy a tömeges tesztelések időszaka véget ért – rögzítette.

Fejezzék be a hazudozást – fordult a szocialista képviselőhöz.

Korábban írtuk

" Már megint hazudtak? Hány embernek kell még meghalnia? "

Bangóné Borbély Ildikó azonnali kérdése a Parlamentben: " Már megint hazudtak? Hány embernek kell még meghalnia? "címmel.

Posted by MSZP on Monday, December 7, 2020