Fotó: MTI/Kovács Tamás
Hirdetés

Az azonnali kérdések órájában több témában is Orbán Viktort kérdezték a képviselők. A jobbikos Jakab Péter az egészségügyről beszélt. A politikus azt kérdezte, ki az, akinek Magyarországon ma fontosabb a pénz, mint az emberélet?

Orbán Viktor miniszterelnök úgy reagált:

724 milliárd forinttal fordítanak több forrást az egészségügyre, mint 2010-ben.

Ahhoz a kormányhoz képest költenek ennyivel többet, amelyikkel „önök most szövetségben vannak”, mondta Jakabnak.

Miközben a kormányt kritizálják, a náluk 724 milliárddal kevesebbet költőkkel pedig összeállnak, ez nem zavarja önöket

– tette hozzá. 

Megjegyezte: már régen hallotta Jakab Pétertől, hogy mindig vannak rossz gondolatai, amikor megjelenik Gyurcsány Ferenc. Most már nincsenek, semmilyen akadálya nincs, hogy együttműködjenek – tette hozzá a kormányfő.

A miniszterelnök azt mondta: sokáig gondolkodott arról, hogy a Jobbik politikai forrásvidéke hol található a magyar politikában, és mindig óvatos volt azzal, hogy kisnyilasnak tekintse őket. Ugyanakkor mostantól mindenfajta fenntartás nélkül fogja őket kisnyilasnak nevezni,

mert a kisnyilas onnan ismerszik meg, hogy ha az érdeke úgy kívánja, összeáll a kommunistákkal. Gratulálok

– mondta Orbán Viktor.

Fotó: YouTube, képernyőkép

Jakab Péter viszonválaszában azt mondta, a tízparancsolattal a legsúlyosabb betegségeket nem lehet megelőzni, de kormányprogramnak sokkal jobb lenne az, hogy „ne lopj, ne hazudj, ne ölj”, mint az, hogy „folytatjuk”, mert abba egy nemzet fog belepusztulni, a magyar ember pedig élni akar. Ezt üzenték meg szerinte az emberek október 13-án.

A politikus egy narancsos buktát és egy tízparancsolatot hozott a kormányfőnek, amit párttársával Szilágyi Györggyel a kormányfő asztalára tettek.

Orbán Viktor minderre reagálva „a magyar kisnyilasok frakciójának címezve” felolvasta a Pongrátz család közleményét, ebben felszólították a Jobbikot, hogy ne vegyék többé a szájukra Pongrátz Gergely nevét, aki forog a sírjában a Jobbik árulása miatt.

A Gyurcsány Ferenccel a Parlament lépcsőjén esküdöző és nemzeti ünnepünkön Dobrev Klárával egy színpadra álló Jakab Péternek és pártjának nincs többé keresnivalója a Corvin közben. Hajrá, magyarok!

– zárta felszólalását a kormányfő.