Hirdetés

Arató Gergely (DK) arról beszélt, hogy Magyarországon hatalmas az infláció, az élelmiszerárak jelentősen emelkedtek, az uniós átlagot jóval meghaladó mértékben. Nagyon speciálisak a szankciók, ha csak Magyarországon lökik meg ennyire az inflációt – fogalmazott.

Kijelentette, a miniszterelnök hazudik, amikor azt mondja, hogy a szankciók miatt van infláció, nincs szankciós infláció, hanem „orbáni infláció” van. Mikor látja be a kormányfő, hogy nem képes kezelni az elszabadult inflációt, hogy le kellene mondania? – kérdezte.

Orbán Viktor miniszterelnök úgy válaszolt, azt mondani, hogy a magyar kormány felelős az inflációért, tájékozatlanságra és közgazdasági műveletlenségre utal, az inflációnak ugyanis az az oka, hogy egész Európában elszabadultak az árak, mert Európa úgy döntött, szankciókat vezet be Oroszország ellen, így drága energiával kell ellátni az EU-t. A helyzetet súlyosbítja Magyarország kitettsége – tette hozzá.

Hozzátette, az a kérdés, hogy a kormány mit tesz, azt pedig délután bemutatta a Tisztelt Háznak.

Arató Gergely erre azt mondta: válaszában a miniszterelnök kifogásokat mondott, a kormány képtelen kezelni a helyzetet, rossz gazdaságpolitikát folytat.

Viszonválaszában a kormányfő kijelentette: a gazdaságpolitika rendben van, az energetikapolitikát kell hozzáigazítani ahhoz a helyzethez, amely Európában van, ami pedig a szankciók miatt alakult ki.

Korábban írtuk