Hirdetés

„Fel vagyok dúlva” – reagált a rádióműsorban a miniszterelnök arra, hogy előző nap három embert megölt egy késes támadó a nizzai Notre-Dame-bazilikában.

Azt mondta: az afrikaiak jövője Afrikában van, és „ha egyszer beengeded őket, együtt kell velük élned”, alkalmazkodni kell. „Ha nem akarsz alkalmazkodni, egy dolgot tehetsz, nem engeded be őket.”

„Ha nem akarunk nizzai eseteket látni Magyarországon, nem szabad beengedni őket” – jelentette ki a kormányfő, megerősítve: a már itt lévő keveseken kívül „nem akarunk újakat beengedni, különösen nem akarunk migránsokat beengedni”.

Korábban írtuk

Közölte: nem szabad engedni, hogy Brüsszelből olyan szabályokat erőltessenek Magyarországra, amelyek eredményeképpen olyanokat kellene beengedni ide, „akiket nem akarunk”, és „aztán temetésekre járhassunk”.

Hiába zsarolnak, Magyarország nem fog a brüsszeli ösvényre lépni – jelentette ki.

Hozzáfűzte ugyanakkor, hogy a magyar ellenzék is bevándorláspárti, az ellenzéki EP-képviselők „egy falkában vannak azokkal, akik azt akarják, hogy Magyarország változtassa meg a migrációs szabályait”. De amíg ez a kormány van, nem jönnek be – nyomatékosította.

A kormányfő kiemelte: a magyaroknak az is érdekük, hogy Nyugat-Európában szintén migrációellenes vezetők legyenek.

Azt is mondta, a személyes vallásos érzület megsértése sem ok arra, hogy a másikat megöljék, mert „az emberélet szent”.