Fotó: parlament.hu (képernyőfotók, szerk.)
Hirdetés

Lukács László György (Jobbik) érdekesnek nevezte, hogy miközben a kormány kiírja plakátokra, „ha Magyarországra jössz, idegenként nem veheted el a magyarok munkáját”, később szervezett munkaerőimportba kezd. Hozzátette: a kormány félmillió idegent akar Magyarországra hozni, ez a szám két és félszer nagyobb, mint Debrecen lakossága.

Elmondta, erős a gyanú, hogy azok a cégek, amelyek a most a munkaerőimport kedvezményezettjei, állami támogatást vesznek igénybe, amelyet arra használnak, hogy a magyar munkások helyett vendégmunkásokat hozzanak ide. Ki tudja-e jelenteni, hogy ez nem így történik? – kérdezte.

Közölte, a Jobbik szerint kiemelt kormányzati feladatnak kell annak lennie, hogy tisztességes bért kapjanak a magyarok. A kormány a bevándorlóország koncepcióját akarja megvalósítani – hangoztatta.

Orbán Viktor miniszterelnök visszautasította a képviselő kijelentéseit és emlékeztetett arra, hogy a parlament a közelmúltban fogadta el a vendégmunkásokról szóló törvényt, amely világos jogi kategóriákat hozott létre. A kormányfő Európa legszigorúbb szabályának nevezte az elfogadott törvényt.

Korábban írtuk

Hozzátette: csak annyi vendégmunkás jöhet Magyarországra, amennyi betöltetlen álláshely van, ezt a számot évente felülvizsgálják. A vendégmunkás csak két évre jöhet, utána el kell hagynia az országot, ha pedig jogszabálysértést követ el, akkor is távoznia kell – részletezte. Közölte, aki behozza a vendégmunkást, annak kell felelősséget vállalnia érte.

Ez egy szigorú, világos és egyszerű szabály – jelentette ki.

Szóvá tette, hogy miközben a képviselő a bevándorlóország ellen beszél, a Jobbik-elnöke az Európai Parlamentben megszavazta azt a migránscsomagot, amelynek értelmében Magyarországra kötelezően migránsokat akarnak telepíteni. „Ez ellen harcolok. Maguk ellen kell harcolnom, mert maguk elárulták Magyarországot és migránsgettót akarnak csinálni az elnökükkel Magyarországból” – fogalmazott, kijelentve, ezt nem fogják hagyni.