Mi a mára kiadott jelszó? – Burány Sándor azonnali kérdése Orbán Viktorhoz #Párbeszéd

Posted by Párbeszéd Magyarországért on Tuesday, March 16, 2021
Hirdetés

Burány Sándor (Párbeszéd) felidézve Orbán Viktor miniszterelnök koronavírus-járvánnyal kapcsolatban tett kijelentéseit azt mondta, ellentmondó nyilatkozatokban nincs hiány. Azt kérte a kormányfőtől, tegye világossá: Magyarország most támad, vagy védekezik, most a hajnal előtti legsötétebb pillanatokat éljük át, miközben befordult az ország a célegyenesbe, vagy lesz ennél még rosszabb is.

Orbán Viktor úgy válaszolt, bár úgy tűnik, hogy az egymást követő helyzetekben tett intézkedések ellentmondásban vannak, ez tévedés. A képviselő által elmondottak „egy logikus sor éppen következő lépése” – magyarázta.

Szerinte most támad az ország, ezt hívják oltásnak, de mivel itt van a járvány harmadik hulláma, védekezik is. Közölte, nem tudja megmondani, hogy lesz-e újabb hullám, de akkor is azt fogja tenni a kormány, amit kell.

Kitért az AstraZeneca vakcinájára, elmondva: egyrészt az a probléma, hogy nem szállítják az oltóanyagot, másrészt kétségek vannak afelől, hogy a leszállított vakcinákkal mit kell tenni. Hozzátette: várják az Európai Gyógyszerügynökség csütörtökre ígért határozatát.

Korábban írtuk

A miniszterelnök közölte, mindig az aktuális helyzethez fognak alkalmazkodni a döntésekkor.

Elmondta, a keleti vakcinák miatt minden regisztrált embert be tudnak oltani még a második negyedév vége előtt. Jelezte, a regisztráltak száma 3,5 millió fő körül van. Azt kérte, az ellenzék ne beszélje le az embereket az oltásról.

Burány Sándor viszonválaszában azt firtatta, még mindig emberéletekben méri-e a járvány elleni védekezés sikerét.

Orbán Viktor közölte, a halálozási többletet, vagyis azt a számot nézve, amennyivel többen haltak meg 2020-ban 2019-hez, a járvány előtti évhez képest, Magyarország a tizedik helyen áll.

Hangsúlyozta, ezzel sem elégedett, mert minden ember élete veszteség. Úgy fogalmazott, minden ember élete számít, minden emberéletet meg akarnak menteni, mindenkit meg akarnak gyógyítani, minden embert el fognak látni a kórházakban és mindenkit be fognak oltani.