„Orbán Viktor és az állami vezetők kenegessék magukat a 10 parancsolattal!” – írta Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke Facebook-oldalán.

Fotó: MTI, archív, szerk. 

A parlamenti bábozás műfaját megalkotó ellenzéki politikus új törvényjavaslatával dicsekszik, amely két pilléren nyugszik.

Javaslatot nyújtottam be, hogy Orbán Viktor, Kásler Miklós és társai csak állami egészségügyi ellátást kaphassanak. Könnyű nekik nem foglalkozni a milliókat fenyegető egészségügyi katasztrófával, ha ők nyugodtan elmennek a magánegészségügybe vagy külföldre gyógyulni. A javaslatom a jövőben arra kötelezi őket, hogy csak állami kórházba mehessenek. Ha a saját bőrükön tapasztalják a rohadó betegellátást, talán észhez térnek, és végre hajlandóak lépni

– részletezi innovatív hozzájárulását a hazai egészségügy felemelkedéséhez. A javaslat másik pillére pedig lényegében a tízparancsolaton való gúnyolódás, amelynek viszont még a nevét sem tudja helyesen leírni a nagyon felkészült, művelt politikus. Szabó Tímea mindemellett nemes egyszerűséggel lekuruzslózza az emberi erőforrások miniszterét, Kásler professzort.

A javaslat másik része pedig azt írja elő, hogy ezek az állami vezetők első alkalommal kapják meg a 10 parancsolatot, és azzal kenegessék magukat. Kásler szerint ez gyógyít, tehát nincs mitől tartaniuk. Ha ez a rendhagyó kezelés mégsem válik be, 2-3 het elteltével esetleg kaphatnak gyógyszert és hagyományos kezelést is. De addig csak a kuruzsló miniszter gyógymódjat vehetik igenybe. Kiváncsian várom az eredményeket!

Orbán Viktor és az állami vezetők kenegessék magukat a 10 parancsolattal!Javaslatot nyújtottam be, hogy Orbán Viktor,…

Gepostet von Szabó Tímea am Sonntag, 7. Oktober 2018