Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
Orbán Viktor kormányfõ elõadást tart a 32. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban az erdélyi Tusnádfürdõn 2023. július 22-én. Mellette Tõkés László, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) elnöke (j).
Hirdetés

„Szeretném megköszönni, hogy Bukarestben fogadott. Köszönöm Önnek és a román hatóságoknak, hogy a tusnádfürdői szabadegyetem biztonságát megteremtették, és a mai beszédem békés és zavartalan lebonyolítását lehetővé tették” – írta román kollégájának Orbán Viktor. Hozzátette: a kettejük találkozója során született felvetések végrehajtásában számíthat a támogatására és az együttműködésére.

Orbán Viktor miniszterelnök a 32. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor (Tusványos) zárónapján tartott előadásában pontosan idézte a román külügyminisztérium demarsában foglalt pontokat – közölte Paczolay Máté, a Külgazdasági és Külügyminisztérium szóvivője szombaton az MTI-vel.
A szóvivő elmondta, Románia budapesti nagykövete július 13-án szóbeli demarsot adott át a Külgazdasági és Külügyminisztériumban, melyben a román kormány azt kérte, hogy a magyar miniszterelnök bizonyos témákról ne beszéljen Tusnádfürdőn, a Bálványosi Szabadegyetemen.
A miniszterelnök beszédének elején pontosan idézte a román külügyminisztérium demarsában foglaltakat, melyet Varju Krisztina európai kapcsolatok fejlesztéséért felelős helyettes államtitkár vett át múlt csütörtökön – tette hozzá a szóvivő.

Korábban írtuk