Fotó: demokrata.hu
Az MSZP szinte teljes tagsága ott volt

Akinek eddig kétségei voltak azzal kapcsolatban, hogy a tanársztrájk ügyében honnan fúj a szél, azok most vasárnap színről színre láthatták a valóságot. Az október 23-ra szervezett pedagógustüntetés gyakorlatilag a baloldali összefogás seregszemléjévé vált. A pártok nem is hirdettek saját megmozdulásokat, minden baloldali tömörülés a pedagógusszervezetek eseményére piócázott rá.

Hirdetés

A tüntetés főszínpadán fellépett a minden gyanú felett állóan független Karácsony Gergely is, aki saját állítása szerint kamaszként rekedtre kiabálta magát, amikor az oroszok azonnali távozását követelte. A színpadra nem fértek fel, de a tömegben – általában aktivistáik gyűrűjében – megjelent Márki-Zay Péter, Tordai Bence és Szabó Tímea, Komjáthi Imre, Dobrev Klára, Jakab Péter, Ujhelyi István vagy az abortuszt botmixerezéshez hasonlító és ezen kacarászó Cseh Katalin. A közéleti ínyencek olyan személyek társaságát is élvezhették, mint NoÁr, Perintfalvi Rita és Szabó Gábor „Tuareg”.

Fotó: Demokrata.hu
Márki-Zay Péter

A baloldal összes létező politikusa posztolt képet magáról a közösségi médiában, ahogy a tömegben vonul. Érthető a buzgalmuk. Hosszú évek óta alig-alig van alkalmuk arra, hogy jelentősebb mennyiségű emberrel vegyék körbe magukat.

Persze az egyszerű talpasok szintjén sem volt hiány a kínos alakok tekintetében. Megjelentek az artikulálatlan hangon orbánozók, a politikai meggyőződésüket a ruhájukon hordó önmegvalósítók… És nem hiányozhattak azok sem, akiknek valamiért a melegszex annyira megragadta a fantáziáját, hogy kormányellenes érzületeiket is azzal átitatva jelenítették meg.

Fotó: demokrata.hu
Korábban írtuk

A tüntetés alatt színre lépett az új Nagy Blanka is. Egy fiatal szőke lány, nevezett Pankotai Lili megirigyelhette a kiskunfélegyházi forradalmár karrierjét, és irtó kínos performanszot adott elő. Mondandójának főüzenetét egy mondatban is össze lehet foglalni:

– A f…omat bele – mondta a gimnazista lány a slam poetry stílusát mímelő előadásában.

Érdekes volt látni, hogy az elvileg főként pedagógusokból álló közönség soraiban milyen élénk derültséget okozott a kislány felszólalása. Amennyiben ezek az emberek valóban tanárok, úgy a magyar oktatás tényleg iszonyatosan nagy bajban van.

– A f…omat bele az ideológiákba – tette egyértelművé véleményét a középiskolai filozófiaoktatásról Pankotai, akitől iskolája később közleményben határolódott el.

Állásfoglalás

Intézményünk nevében kijelentem, hogy tiszteletben tartjuk a szabad véleménynyilvánítás jogát, ellenben elhatárolódunk tanulónk, Pankotai Lili 2022. október 23-i nyilvános felszólalásától.

Messzemenően elutasítjuk annak minden, a keresztény értékekkel össze nem egyeztethető tartalmát és narratíváját.

dr. Nyisztor Zsolt igazgató

Fotó: demokrata.hu

Fellépése előtt és után tanári szakszervezetek vezetői is felszólaltak, akik olyan remek retorikai érzékkel szólították meg a közönséget, mintha az ötvenes évek pártiskolájának egyik esti tagozatos tanára akart volna aktivitásra bírni egy ügyészgyorstalpalón részt vevő, hat elemit végzett ÁVH-s keretlegényt.

Valószínűleg Törley Katalin koronázta meg az estét, aki egy férfi kollégájával közösen egy elképzelt nyelvtanóra keretében „leckéztette” a kormányt. Az előadások megtekintése után alig lehet elhinni, hogy ezek az emberek követelik a modern pedagógiai módszerek és szemléletmód bevezetését Magyarországon.

Fotó: demokrata.hu
Soros-szervezetek is segítettek szervezni

Mindezekkel együtt is azt kell mondani, hogy aki nem tudta pontosan, miről szól az esemény, az a tüntetésen elhangzott beszédek, a skandált jelmondatok alapján nem jöhetett rá, hogy miért gyűltek össze a Műegyetem előtt emberek. A nemzeti ünnep a gyülekezés indokaként már csak azért is kizárható volt, mivel magyar zászlót csak elvétve lehetett a résztvevőknél látni. Közvetlenül a színpad előtt viszont egy méretes ukrán zászló lengett.

Azt azonban el kell ismerni, hogy a baloldal rengeteget tanult az elmúlt évek kudarcaiból. A most vasárnap szervezett tüntetést sokkal taktikusabban kalapálták össze, mint az elmúlt tizenkét év alatt bármelyiket. Igen, továbbra is kilóg a lóláb, azonban utcára vittek fedezékként sok gyereket, akikkel sikerült valamennyire elfedniük a szervezők valódi kilétét.