„Semmiféle egyesület nem működhet szolidaritás nélkül, az elvadult pusztai betyárnak azonban szolidaritás igencsak távoli fogalom. Az EU-nak ezért szólnia kéne, hogy arra van a kijárat, még mielőtt az Orbán-rezsim miatt szétszakad” – írta Kurt Seinitz, a legnagyobb osztrák bulvárlap, a Neue Kronen Zeitung külpolitikai elemzője.

Hirdetés

Seinitz ezután azzal folytatja, hogy „a múlt heti uniós csúcson még önmagán is túltett a magyar miniszterelnök. (…) A budapesti erős ember megmutatta, hogy számára a szolidaritás igencsak távoli fogalom. (A jelszó: Magyarország szuverén.) Továbbá hogy semmilyen többségi döntést nem fogad el, ha az neki nem smakkol” – írta.

„Felszabadító harcnak állítja be a szervezet blokádját. Múlt pénteken arról beszélt az állami rádióban, hogy foggal-körömmel, kézzel-lábbal küzdeni fog az ország szabadságáért” – idézte a magyar miniszterelnök kijelentéseit.

„A populizmussal párosuló ultranacionalizmus, amit azután nyakon önt cinizmussal, nos, ez így mérgező keverék. Ám az Uniónak nincs szere ellene. Múlt csütörtök-pénteken az állam- és kormányfők hagyták, hogy Orbán gyűrűt fűzzön az orrukba és annál fogva vezesse őket” – hívta fel a figyelmet a külpolitikai elemző.

Korábban írtuk

„A Viktátor kilátásba helyezte az újabb vétófenyegetést”

„Közben a főmagyar tüntetően megsértette még cimboráját, az osztrák kancellárt is, és ez mindent elárul. A nacionalista egománokat egyetlen baráti érzés vezérli: általában önmagukat imádják.

Majd arra is kitért, hogy a „Viktátor” már kilátásba helyezte az újabb vétófenyegetést: megakadályozza, hogy az EU újabb fegyvereket vegyen (valahogy nem szereti Ukrajnát).

„Orbán és az EU képtelenek kijönni egymással. Ám a viszony mindkettő számára az önpusztítás folyamatát jelenti” – szögezte

„Az egyiknek engednie kell. A közösség remélhetőleg felmutatja a piros kártyát az Orbán-rezsimnek, még mielőtt szétszakad. Mármint szól neki, hogy arra van a kijárat. Sőt ezt is kell tennie” – olvasható a Neue Kronen Zeitungban a Mandiner szemléje szerint.