Hirdetés

Z. Kárpát Dániel (Jobbik) azt mondta, a 2022-es költségvetési törvényjavaslat „felzabálja” a magyar jövőt, azzal egyes kegyencek járnak jól. Szerinte a kormány Európa legkegyetlenebb költségvetését tette le az asztalra, abban keveredik az állampárti padláslesöprés a neoliberális kegyetlenséggel. Egész Európa legszűkmarkúbb munkanélküliségi ellátási rendszere Magyarországon van – tette hozzá.

Azzal is vádolta a kormányt, hogy tudatosan erodál bizonyos családtámogatásokat, és hiányolta a bérlakásprogramot. Elmondta, nem támogatja a kormány a Jobbik javaslatát a mentőszolgálat támogatásának megemelésére; az jövőre 52 milliárd forintot kap, míg a vadászati világkiállításra 70 milliárd forintot fordítanak. A kormány abban nagyon aktív, hogy kínai és orosz hitelekkel eladósítsa az országot – hangoztatta.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szerint a képviselő elhallgatta, hogy a jövő évi büdzsé rengeteg pénzt fordít a koronavírus-járvány után újrainduló gazdaságra. 7300 milliárd forintról van szó, ami a GDP 13 százaléka – emlékeztetett.

Elmondta, szép és jó, ha a Jobbik javaslatokat fogalmaz meg, de senki nem gondol a pártra úgy, mint amely képes önálló döntéseket hozni, mert betagozódott baloldalba. Hozzátette: a Jobbik közös plakáton szerepel a többi ellenzéki párttal, ez pedig azt jelenti, hogy a kétkulcsos adóra, vagy a társasági adó emelésére vonatkozó terveket is támogatja a Jobbik.

Korábban írtuk

Élő közvetítés az Országgyűlés üléséről

Élő közvetítés az Országgyűlés üléséről

Posted by Nemzeti Televízió on Monday, May 31, 2021