Hirdetés

A Magyar Nemzet megtalálta azt az újbudai panelházat, ahová bejegyezték a Sokfilm Bt.-t. A cég éppen azután kezdett el növekedni, hogy a XI. kerület irányítását 2019-ben átvette a DK-s László Imre. A polgármester regnálása alatt a nulláról milliósra nőtt az árbevétele a cégnek.

A cégnek az a Gy. Péter az ügyvezetője, akit pedofília gyanújával vettek őrizetbe – derítette ki a napilap. A férfi pedagógiai asszisztensként dolgozott az újbudai Szivárvány óvodában és a gyanú szerint legalább egy, sokak szerint azonban több óvodással szemben követhetett el szexuális bűncselekményt.

A Magyar Nemzet által nyilvánosságra hozott információkból kiderült, a DK-s László Imre vezette XI. kerületi önkormányzat hatmilliós szerződésben áll a férfi Sokfilm Bt. nevű cégével. Érdekes, teszik hozzá, hogy a 2019-es önkormányzati választás előtt 2018-ban a cég adózott eredménye mínusz 273 ezer forint volt. Ez az összeg 2022-ben már meghaladta a másfél millió forintot. 2021-ről, 2022-re például 106 százalékkal emelkedett a nettó árbevétele.

Információik szerint Gy. Péter talpreflexológusként is dolgozott, legalábbis a névjegykártyája alapján, emellett volt pedagógiai asszisztens és cégvezető.

Korábban írtuk

Azt írják, a gyanúsított, Gy. Péter nevelőanyjával irányítja a Sokfilm Bt.-t. Gy-né Molnár Ilona pedig a baloldali XI. kerület Humánszolgáltatási Igazgatóságának igazgatója.

Többen úgy vélik, éppen miatta és vezető tisztsége miatt nem merték határozottan jelezni, hogy problémák lehetnek a fiával.

A Magyar Nemzetnek sem a polgármester, sem a Sokfilm Bt.-t címén ajtót nyitó hölgy nem árult el információkat a cégről, így nem világos, pontosan milyen munkát végeztek el, azonban feltételezhetően PR-filmeket gyárthattak László Imrééknek. A Sokfilm Bt. tevékenységei között szerepel ugyanis a film-, video- és televízióműsor-gyártás.

(forrás)