Fotó: hirado.hu/Horváth Péter Gyula
Hirdetés

Egyes állításokkal ellentétben felmerülhet a gyanú, hogy a befizetett összegeknek nem csupán a forrása ismeretlen (inkább külföldi a deviza miatt), hanem annak megszerzésének módja is kevésbé megalapozott, mivel nem volt ismert sem külföldön, sem itthon a gyűjtődobozos gyűjtés – jelentette ki a a napilap kérdésére az alkotmányjogász.

Hangsúlyozta:

a készpénznek nincsen egyértelműen követhető útvonala, származása könnyen letagadható, meghamisítható és egyben sokszor kivizsgálhatatlan.

Tekintettel arra – folytatta –, hogy a pénzmozgások volumene, az egyes vagyonnyilatkozatokban szereplő összeg, valamint a költések között összhang a jelenlegi információk alapján nem áll fenn, egy esetleg pénzmosás tárgyában tett feljelentést követő büntetőeljárás adhatna megnyugtató válaszokat a felmerülő kérdésekre.

Ifjabb Lomnici Zoltán úgy vélte, a mozgalom eljárása egyértelműen párhuzamba állítható az amerikai Action for Democracy nevű szervezet online gyűjtésével, ahol az állítólagos mikroadományok ellenére mindössze tizenegy befizető közreműködésével gyűjtöttek össze több száz millió forintot, amelyből a baloldal kampányát finanszírozták.

Közben a Fidesz nevében Hollik István a Legfőbb Ügyészhez és a pénzügyminiszterhez fordult a pénzmosás gyanúja miatt.

A további részletekről IDE KATTINTVA a Magyar Nemzet honlapján olvashatnak.

Korábban írtuk