Az MSZP felszólította a kormányt, hogy részben oldja fel a Dél-Somogyban az őszi vadászati szezonra elrendelt teljes erdőlátogatási tilalmat, hogy az ott élők napközben elmehessenek gombát, erdei gyümölcsöket szedni megélhetésük érdekében.

Fotó: MTI, archív, szerk.

Fotó: MTI, archív, szerk. 

Harangozó Gábor, az ellenzéki párt elnökségi tagja hétfőn, Budapesten tartott sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, még a „grófi időkben” sem fordult elő, hogy a jobbágyokat nem engedték be az erdőkbe, mivel mindenki tudja, az fontos hozzájárulás a vidéki ember életéhez.

Kiemelte, ez az eset is jól mutatja, hogy a „pökhendi Orbán-rendszerben” a kiválasztottaknak minden jár, míg a többieknek semmi. „Miért engednék be a kisembert az erdőbe, hogyha egyszer az uraknak lövöldözni van kedvük?” – kérdezte az MSZP politikusa, aki szerint a kormány ugyanezen logika mentén azért nem teszi rendbe az egészségügyet, mert az „államtitkároknak VIP-egészségügy jár”, az iskolák kifestése pedig azért marad el, mert az államtitkárok, miniszterek gyermekei „méregdrága külföldi iskolákba járnak”.