Hirdetés

Polt Péter kiemelte: 2000-ben kezdték el azt az átfogó fejlesztéssorozatot, melynek részeként korszerűbb épületbe költözhetett az ügyészség Füzesabonyban. Ahhoz, hogy az ügyészi szervezet munkájára összpontosítva, eredményesen tudja ellátni feladatát, mindenhol szükség van a megfelelő technikai és infrastrukturális feltételekre – tette hozzá.

Emlékeztetett: kedden nyújtották be az Országgyűlésnek a 2022. évi tevékenységről szóló beszámolót, mely tanúsítja, hogy Magyarország ügyészsége a rábízott feladatokat és törvényes kötelezettségeit magas színvonalon, a társadalom megelégedésére teljesíti. Ehhez a munkához sokszor példás mutatókkal járul hozzá a Füzesabonyi Járási Ügyészség is – tette hozzá a legfőbb ügyész.

Korábban írtuk

Jelezte: az ügyészi munka feltételein napjainkban egyaránt nehezít a gazdasági válság, az orosz-ukrán háború, valamint a migráció, melyek mindegyike a bűnözést elősegítő, erősítő tényező. Ez a 2022-es statisztikákban is megmutatkozik, ahol – remélhetőleg csak átmenetileg -, megtörni látszik a hosszú évek óta tartó csökkenő tendencia – mondta.

Az ismertté vált bűncselekmények száma tavaly 8,9 százalékkal nőtt 2021-hez képest. Ez az adat azonban egyszersmind a felderítő munka javuló eredményességét és hatékonyságát is mutatja – tájékoztatott a legfőbb ügyész.

Polt Péter kitért arra is: a füzesabonyi beruházás értékét emeli, hogy az olyan időszakban valósulhatott meg, amikor az ügyészi szervezetnek is vissza kellett fognia fejlesztéseket és el kellett halasztania tervezési munkákat, építkezéseket, felújításokat.

Kalmár Gyula megbízott Heves vármegyei főügyész – visszatekintve a Füzesabonyi Járási Ügyészség történetére -felidézte: a településen hétéves kihagyás után, 1991-ben hoztak létre ismét ügyészséget. Az elhelyezést biztosító épületen belül idővel bővült ugyan az alapterület, de a körülmények nem adtak lehetőséget komolyabb korszerűsítésre. A modern és funkcióhoz illő munkahelyi környezet megteremtésére így több mint 30 évet kellett várni.

Ismertette: a járási ügyészségen – a vezetővel együtt – jelenleg három ügyész és egy fogalmazó dolgozik, munkájukat két irodai munkatárs segíti. A többezres ügyforgalom által megkövetelt munkafeltételek a polgármesteri hivatal épületén belüli új elhelyezésnek köszönhetően mostantól adottak – jelentette ki.