Potápi Árpád János kiemelte: az elmúlt évtizedben a magyar nemzeti közösség erőssebbé vált. Közösségeink ereje pedig abban rejlik, hogy számíthatunk egymásra. Mi sem mutatja mindezt jobban, mint az, hogy egységben mozdultunk meg az orosz-ukrán háború kitörésekor kárpátaljai nemzettársainkért – fogalmazott az államtitkár.

Hirdetés

Kifejtette: a tematikus év keretében folytatják és új elemekkel bővítik azokat a programokat, amelyek a közösség együttműködését tovább erősítik. Kiemelte, idén sem feledkeznek meg a családokról: továbbra is minden, anyasági támogatást igénylő családot babacsomaggal ajándékoznak meg, emellett tovább erősítik a gyermekegészségügyi szakemberek hálózatát.

Potápi Árpád János elmondta: hamarosan újraindul a Miénk a város! játék, amelynek keretében a 6-10 éves gyerekek nem önmagukért, hanem közösségükért játszhatnak. 2023-ban is támogatják a külhoni pedagógusok együttműködését, szakmai továbbképzését, valamint a gyerekek táboroztatását.

A 2023-as tematikus évre vonatkozó programokat ismertetve az államtitkár kiemelte: folytatják a Határtalanul programot, amely az idei évtől új, izgalmas, a külhoni magyar régiókhoz kapcsolódó Határtalanul barangoló című online tananyaggal segíti majd a Kárpát-medence fiataljait, hogy még inkább megismerjék egymás közvetlen környezetének hagyományait, történelmét, kultúráját. Hozzátette: Kárpát-medence-szerte megújítják a vállalkozói mentorprogramot, hogy a tapasztalt nagyvállalkozók segítségére lehessenek a kezdő vállalkozóknak és egymásnak.

Korábban írtuk